Ilias Papageorgiadis

CEO

Bucuresti Romania

Specializări: Agent Imobiliar
Telefon: +40 213086271

Despre Ilias Papageorgiadis


          Prima oara am venit in Romania in anul 2004. Pana in Septembrie, am invtat piata afacerile, oamenii de aici. Am ineput pe cont propriu si am decis sa ma apropii ca si client, ca un om al comertului. (familia mea are in spate ani buni in acest domeniu). Acest lucru m-a ajutat sa fac diferenta si sa nu ma plang.

          Pana in anul 2008, am atins 400 de milioane euro tranzactii, chiar nu e rau in 4 ani. Am facut 96% din aceasta suma eu insumi, am declarat in Noiembrie 2007 ca piata va suferi o cadere (cand majoritatea spunea exact opusul) si multe altele.

          Dar sunt mandru de 2 lucruri: unul din ele este blog-ul meu, www.realinromaniablog.com prin care comunic cu sute de oameni. Un alt lucru de care sunt mandru este numarul tranzactiilor pe care le-am oprit / anulat / blocat pentru a-mi proteja clientii, numarul acestora fiind mai mare fata de cel pe care le-am finalizat.


Articole

iața Energiei Regenerabile din România – toamna anului 2012: Ultima șansă pentru dezvoltarea proiectului? Ultima șansă pentru deblocarea proprietății? (17.10.2012 | 2600 vizualizări)

Această vară a fost una foarte încărcată. Una câte una, aproape toate țările europene și-au închis sectorul fotovoltaic. Astfel sute de noi investitori au venit în România, una dintre puținele țări din lume cu o schemă de subvenții „atractivă”.


Un apartament în flăcări, oameni care plâng … (sau când trebuie să te trezești la realitate) (05.10.2012 | 2399 vizualizări)

Un apartament în flăcări … media împânzită la locul faptei … pompieri care se plâng că nu au destulă apă pentru a-și face treaba … oameni ce au investit în acel bloc rezidențial care acum plâng … toată lumea dă vina pe dezvoltatori … toți caută o victimă facilă … săptămâna viitoare drama va fi uitată


Piața de Energie Regenerabilă din România, după o vară fierbinte: 6 adevăruri necesare pentru orice investitor și proprietar de proiecte RES (28.09.2012 | 1916 vizualizări)

Pe parcursul acestei veri, am avut șansa să vorbesc cu peste 250 de investitori din sectorul de Energie Regenerabilă și aproape 80 de proprietari (de proiecte Eoliene, Fotovoltaice, Hidro, de Biomasă și Biogaz). Traiectoria spre o tranzacție nu este întotdeauna ușoară, însă am reușit să ajungem la un acord în multe cazuri. Această activitate mi-a oferit atât experiență cât și lecții valoroase.


Câteodată cea mai bună investiție este … să nu investești! (28.09.2012 | 2320 vizualizări)

În timp ce bula imobiliară se apropia de sfârșit, eu încercam să găsesc oportunități de investiție pentru clienții mei. Însă de cele mai multe ori, nu puteam găsi proprietăți pe care să le consider potrivite.


Ferme, terenuri agricole și păduri: 8 sfaturi pentru investițiile în „Mina de aur a României” (28.09.2012 | 1796 vizualizări)

România este una dintre țările cu cel mai mare potențial agricol din Europa. Există multe probleme dar situația s-a îmbunătățit considerabil în ultimii 5 ani. Acum acest sector este considerat unul dintre cele mai importante motoare ale economiei țării.


Bulgaria ajută la dezvoltarea … pieței de Energie Regenerabilă din România (28.09.2012 | 1673 vizualizări)

Prin 2008-2010, în timp ce piața de Energie Regenerabilă din România era în așteptare, cea din Bulgaria explodase. Sute de investitori încercau să intre pe piață și zeci de proiecte au fost construite și comisionate. Însă se pare că întreaga situație a ieșit de sub control și bugetul țării nu a putut susține toate aceste proiecte.


Romanian Wind Energy Forum 2012: 7 + 1 afirmații importante pentru cei care nu au fost prezenți (20.09.2012 | 2040 vizualizări)

Unul dintre cele mai importante evenimente anuale din sectorul de Energie Regenerabilă din România a fost organizat la Constanța, acum 2 săptămâni. Este vorba despre „Romanian Wind Energy Forum”, organizat de RWEA (Romanian Wind Energy Association). Mai mult de 100 de jucători de pe piață importanți au participat la acest eveniment ce a durat 3 zile.


Imigranții ilegali: „Arma secretă” neortodoxă a Greciei ce-i permite să rămână în zona Euro (18.09.2012 | 1803 vizualizări)

O problemă majoră ce trece neobservată Zilnic, media elenă este ocupată cu știri legate de imigranții ilegali care au ucis/cauzat probleme/au furat. Există mai mult de 1.000.000 de oameni doar în Atena însă nimeni nu cunoaște numărul cu exactitate. Totalul este estimat la 2.000.000.


5 lecții pentru societatea românească extrase din noua investiție imobiliară a D-lui Isărescu (13.09.2012 | 1839 vizualizări)

O nouă tranzacție a fost anunțată zilele acestea în media. O tranzacție ce nu a fost realizată de „oricine” ci de Guvernatorul Băncii Naționale a României, Dl. Mugur Isărescu. Omul ce, practic, susține stabilitatea financiară a țării și o protejează de certurile politicienilor, a făcut o alegere ce pare excelentă. Conform imopedia.ro, acesta a „cumpărat un apartament de 120 mp, în zona Arcul de Triumf, angajându-se la un împrumut de paorximativ 700.000 lei (circa 155.000 Euro)."


În Roma, promovând Energia Regenerabilă din România la târgul „Zero Emission” (04.09.2012 | 1815 vizualizări)

Bonjorno de la Roma! Astăzi am ajuns în capitala Italiei pentru a participa la târgul „Zero Emission”, al doilea cel mai important târg al anului (în mai compania mea, „MORE Green Energy” a fost expozant și la „Solar EXPO”, la Verona, târgul de energie regenerabilă numărul 1 din Italia).


Spațiul comercial de 20.000 Euro/mp din București și „zombie” care încearcă să încurce piața (încă o dată) (03.09.2012 | 1893 vizualizări)

Această vară s-a terminat cu un „anunț” interesant pentru segmentul imobiliar, ce a oferit mediei ceea ce își dorește: o știre care vinde și atrge atenția oamenilor.


Pentru prima dată, MAPIC 2011 își îndreaptă atenția spre România (14.11.2011 | 2002 vizualizări)

Piața imobiliară de Retail din România va fi analizată pentru prima dată în cadrul MAPIC, târgul imobiliar nr. 1 din domeniu. Evenimentul va avea loc în cadrul unei conferințe legate de segmentul de retail din România, pe 17 noiembrie, intitulată „România 2012-2014. Noua eră a Retail-ului din România”.


Petrecerea … grecească s-a terminat. Acum să vorbim despre ADEVĂRATELE probleme cu care ne vom confrunta: Italia și Spania se pregătesc să intre pe scenă… (08.11.2011 | 1944 vizualizări)

Economia mondială are 10-20 „familii de afaceri importante”. Reprezentantul uneia dintr ele a fost în România în prima jumătate a anului 2011, căutând un proiect specific într-un oraș secundar din această țară. Datorită activității mele la nivel local, m-am întâlnit cu el (un prieten comun a stabilit întâlnirea) și am avut o discuție destul de lungă. La acel moment ne-a spus: „Grecia este doar o scuză. Adevăratele probleme încep cu Italia, apoi cu Spania și în final, cu Franța. Atunci când vor apărea, Germania și Europa vor trebui să decidă dacă vor să le rezolve sau nu”...


Centrul Istoric 2011. Am atins apogeul prețurilor de închiriere? (01.11.2011 | 1674 vizualizări)

Astăzi compania mea, MORE Real Estate Services, va publica primul studiu de piață detailat pentru Centrul Istoric din București, axat, în principal, pe piața Spațiilor Comerciale Stradale. Pe lângă informații legate de cele 3 zone comerciale, tennats mix și mult mai multe detalii, concluzia principală este că: toate prețurile de închiriere au crescut.


13 sfaturi pentru antreprenorii „super inteligenți” care vor să își piardă banii deschizând un restaurant (17.10.2011 | 2455 vizualizări)

eri am avut o întâlnire cu un client și am decis să mergem la un restaurant. M-a rugat să-l duc undeva unde aveau mâncare „din țara lui” și asta m-a pus pe gânduri. 80% din restaurantele din București nu-mi plac (din diverse motive) dar m-am gândit să urmez sfatul unui critic culinar care mie îmi place foarte mult, Michael Barclay!


Energie regenerabilă. Una dintre cele 2 arme anti-criză ale României (14.10.2011 | 1804 vizualizări)

Miercuri seară Parlamentul Român a aprobat ordonanța propusă legată de subvențiile pentru producătorii de energie verde. Este o acțiune așteptată de 3 ani. Astfel că, după foarte multe „povești” și întârzieri, în sfârșit avem ceva concret.


8 „secrete” ale Spațiilor Comerciale (13.10.2011 | 1763 vizualizări)

Fie că doriți să cumpărați sau să închiriați un spațiu comercial în București, întotdeauna există câteva reguli de bază ce trebuie respectate. Par simple dar experiența ne-a arătat că sunt mai importante decât s-ar crede. Mai jos veți găsi 8 dintre ele.


Ce se va întâmpla cu prețurile apartamentelor vechi în următoarele 6 luni? (12.10.2011 | 1874 vizualizări)

Am intrat în al patrulea an de criză și zeci de oameni mă întreabă de prețul apartamentelor vechi. Întrebarea, de obicei, este „ce se va întâmpla cu prețul apartamentelor vechi în următoarele 6 luni?”. Mai ales după ce BNR a anunțat noile norme, această discuție a devenit una foare populară, peste tot în țară.


“România este mai sigură decât multe țări europene” plus alte 4 cometarii la știri de actualitate (11.10.2011 | 1754 vizualizări)

Salutări tuturor. Astăzi am decis să scriu un altfel de articol. Nu vă voi spune părerea mea pe un anumit subiect, ci voi comenta 5 știri recent apărute în media din România. Dacă vă place, putem face asta mai des, adăugând și abordarea voastră, bineînțeles.


Steve Jobs şi profesioniştii din imobiliare. Îl admiram dar îi urmăm principiile? (10.10.2011 | 1852 vizualizări)

Romanii sunt printre cei mai calificaţi din lume în domeniul de IT. În plus le place tehnologia. De aceea Apple şi Steve Jobs sunt foarte populari aici, că peste tot în lume. De aceea, de joi, există mii de articole şi postari legate de moartea sa. Îl admirăm, dar îi urmăm principiile?


EXPO REAL, a doua zi. Comentariu video și galerie foto (05.10.2011 | 1722 vizualizări)

A doua zi a targului EXPO REAL.


Criza intră în al patrulea an consecutiv și este momentul ca investitorii să se întrebe: Știm, cu adevărat, ce vrem de la România? (05.10.2011 | 1671 vizualizări)

Astăzi, în pofida mediului economic internațional negativ, piața românească este, evident, mai atractivă decât în anii 2009-2010. Încă o dată, mii de investitori își declară interesul pentru aproape toate segmentele pieței. Întrebarea este: acum știu, cu adevărat, ce vor de la România?


EXPO REAL, Prima zi: Sute de orașe și regiuni caută investitori. Unde este România? (04.10.2011 | 1697 vizualizări)

EXPO REAL, al doilea târg de imobiliare din Europa ca importanță, după MIPIM, și-a deschis astăzi porțile pentru un număr mai mare de 1.600 de participanți și 30.000 de vizitatori din 35 de țări (conform informațiilor oferite de organizatori).


Nu aveți o a doua șansă pentru a face prima impresie. (Cât de mult vă respectați proprietatea?) (04.10.2011 | 2063 vizualizări)

Cercul nostru social include destule persoane care dețin, cel puțin, o proprietate pe care încearcă să o vândă. Primec zeci de proprietăți zlinic. Astfel, înainte să verific toate detaliile și toți parametrii, sunt atras (sau nu) de prezentare. Ați vrea să aflați cum ar trebui să arate aceasta? Citiți în continuare …


Care este “atmosfera” în Europa în ceea ce privește investițiile imobiliare în România? (29.09.2011 | 1861 vizualizări)

Semptembrie este pe cale să „își ia la revedere” și suntem la câteva zile de luna octombrie. Asta pentru mine (deja de mulți ani) înseamnă „EXPO REAL”.


Se poate investi în energie „verde” fără a crea o companie? (28.09.2011 | 2096 vizualizări)

Acum câteva zile unul dintre cititorii mei mi-a trimis o întrebare legată de energia „verde”. Doamna Valentina m-a întrebat: „Aș dori detalii privind energie eoliană pentru persoane fizice. Din câte știu, aceasta nu este inclusă (încă?)in lista de „energie verde”; ce vor primi sponsorizări. Se prevăd schimbări?”


Acum că economia globală intră în recesiune, la ce ar trebui să ne așteptăm de la economia României în următoarele 18 luni? (27.09.2011 | 1950 vizualizări)

Acum 18 luni v-am spus opinia mea legată de viitorul economiei românești. La acel moment v-am decris cele 3 scenarii ale economiei românești. Scenariul negativ s-a dovedit a fi cel corect. Cu timpul, scenariul realist a început să devină realitate. Însă noua agendă a problemelor internaționale au schimbat scenariul din nou.


Odiseea datoriei Greciei (BBC) și datoria adițională de 5 trilioane euro a Germaniei (26.09.2011 | 1702 vizualizări)

Criza elena continua si cu ea apar stiri, intrebari si analize ...


Cea mai comună şi periculoasă capcană pentru investiţiile în terenurile agricole (26.09.2011 | 1400 vizualizări)

Cea mai nouă “modă” a investiţiilor imobiliare în România este, fără îndoială, achiziţia sau concesionarea de terenuri agricole. Prea mulţi oameni de la experţi (care ştiu ce fac) la amatori care au auzit şi ei că “e o afacere bună” cauta şi cumpăra acest tip de proprietate.


Aur sau proprietăți? Care este cea mai buna modalitate de stocare a averii? – A 2-a parte (23.09.2011 | 1466 vizualizări)

Proprietăți: „O investiție sigură pe timp de criză, cu o creștere reală în timp”


Dorel Niță și Iulian Niculae la emisiunea Metropolis, de la The Money Channel: Care este prețul corect al unei proprietăți? (22.09.2011 | 2676 vizualizări)

Emisiunea Metropolis, de la The Money Channel. O discuție interesantă: Care este pretul corect al unei proprietati?


21.09.2011: Întrebarea și răspunsul zilei (22.09.2011 | 1662 vizualizări)

Este necesara implementarea unui proiect de lege imobiliara? Consultantul imobiliar Ilias Papageorgiadis raspunde.


Aur sau proprietăți? Care este cea mai buna modalitate de stocare a averii? (22.09.2011 | 1956 vizualizări)

O discutie amicala in timpul unui zbor de la Bucuresti la Salonic, despre avantajele si dezavantajele aurului si ale proprietatilor. Care este, pana la urma, cea mai buna investitie pentru venitul tau?


8 mici sfaturi pentru persoanele interesate să investească în energie solară din România (21.09.2011 | 2473 vizualizări)

Acum că noile prețuri de producere a „energiei” verzi au suscitat interesul investitorilor pentru acest segment, cred că ar fi interesant să vorbim despre anumite aspecte simple și practice ce trebuie cunoscute înainte de o investiție.


Piața imobiliară din România: De ce 2011 va fi mult mai dificil decât 2010 (21.09.2010 | 3000 vizualizări)

Investiţiile străine directe au scazut = în viitorul apropiat nu se așteaptă nimic mai bun. Exporturile sunt slabe, cu excepţia Dacia, Nokia şi altor câteva companii. Băncile sunt blocate şi atacate.


"Corpul moare primul. Obiceiurile urmează " (15.09.2010 | 2212 vizualizări)

Grecii au o multime de proverbe, unele dintre acestea le folosesc și eu. Un proverb sună cam așa: "Corpul moare primul. Obiceiurile urmează "şi înseamnă că unii oameni care au obiceiuri proaste, nu scapă de acestea până nu mor. Deci, este imposibil pentru ei să se adapteze la schimbări, situaţii noi, etc


Spaţiile comerciale din Centrul Istoric, “singurele magazine din Capitală unde nu vezi vitrine goale” (14.09.2010 | 3083 vizualizări)

Raport l Pe Lipscani nu există magazine neînchiriate. La polul opus, agenţii imobiliari spun că proprietarii de spaţii comerciale din zonele vedetă ale anului 2008, Magheru şi Calea Victoriei, îşi găsesc cu greu muşterii


De ce unele zone semicentrale şi periferice par mai atractive pentru investitori? (13.09.2010 | 2110 vizualizări)

Studiul de piaţă pe care l-am pregătit şi prezentat cu două săptămâni în urmă a fost rezultatul unei cercetări îndelungate. Doi ani de munca și mii de ore au fost investite în acest proiect. Dar cel puţin am învăţat foarte multe, nu numai despre piaţa în sine, ci şi despre mecanismele care pun preţurile în mișcare, psihologia oamenilor din piață a proprietarilor a retailerilor şi chiar mai multe.


Lansarea studiului comparativ „Piaţa spaţiilor comerciale stradale din Bucureşti” (09.09.2010 | 2245 vizualizări)

Un studiu comparativ al spatiilor comerciale in ultimii 2 ani, in Bucuresti. Preturi de inchiriere in Bucuresti, in ultimii doi ani. Compania MORE Real Estate Services, a lansat ediţia bilingvă româno-engleză a studiului „Piaţa spaţiilor comerciale stradale din Bucureşti”.


8 “secrete” ale spatiilor comerciale şi 2 sfaturi pentru potenţialii investitori (09.09.2010 | 3525 vizualizări)

A fost vara anului 2008, când proprietarul unui spatiu comercial situat pe Bulevardul Magheru mi-a cerut pentru un preţ de închiriere de 250 Euro / mp “preț care nu se poate negocia”. Abordarea lui m-a făcut curios şi am început să colectez date despre preţurile de închiriere din mai multe zone din Bucuresti. Ne aflam în a doua jumătate a anului 2008, iar prețurile erau foarte ridicate. Pe parcursul anului 2009 în mod vizibil s-a observat o scădere a preţurilor şi am decis să lucrez la un proiect nou: Un studiu de piaţă care prezintă preţurile de închiriere a spatiilor comerciale din mai multe zone din Bucuresti. Studiul acoperă tot anul 2009 şi prima jumătate a anului 2010 (iunie). Acest studiu beneficiază de expertiza companiei More Real Estate, care își concentrează eforturile in mod strategic asupra proprietăţilor generatoare de venituri, cum ar fi: spatiile comerciale, cladirile de birouri, supermarketuri etc


De ce Lipscani este noua bulă din imobiliare în București (09.09.2010 | 2145 vizualizări)

Studiul de piaţă pe care l-am pregătit şi prezentat săptămâna trecută a fost rezultatul unei cercetări îndelungate. Doi ani de munca și mii de ore au fost investite în acest proiect. Dar cel puţin am învăţat foarte multe, nu numai despre piaţa în sine, ci şi despre mecanismele care pun preţurile în mișcare, psihologia oamenilor din piață a proprietarilor a retailerilor şi chiar mai multe.


Ce inseamna noile masuri pentru piata imobiliara + 4 secrete pe care ar trebui sa le stiti inainte sa cumparati noul dumneavoastra camin (10.05.2010 | 2864 vizualizări)

Investitia intr-un apartament nou este unul dintre cele mai importante momente in viata economica a fiecaruia dintre noi. Statisticile arata ca de obicei cumparam intre 1 si 3 locuinte pe parcursul vietii, astfel ca fiecare greseala conteaza. In ultimele 3 luni, in fiecare zi de Luni v-am impartasit peste 100 de ponturi despre cumpararea apartamentelor noi. Astazi haideti sa privim per ansamblu noua situatie creata pe piata imobiliara dupa masurile de austeritate anuntate saptamana trecuta, plus 4 secrete pe care ar trebui sa le stiti inainte sa cumparati noul dumneavoastra camin.


FMI solicita cresterea vertiginoasa a cotei unice si TVA. Ce inseamna asta pentru piata imobiliara? (05.05.2010 | 2103 vizualizări)

Ati citit stirile ieri? Fondul Monetar International cere Romaniei sa majoreze drastic TVA-ul de la 19% pana la 25%. A fost propusa deasemenea si majorarea cotei unice de impozitare de la 16% la 20%. Nimic nu este sigur inca dar presupun ca pe parcursul lunii Mai vom realiza faptul ca 2010 va fi un an mult mai dificil decat se asteptau cei mai multi (visatori).


MIPIM 2010, Lesson no. 1: World market: Don’t expect much from 2010, Better days to come in 2011 (19.03.2010 | 1748 vizualizări)

Hello from Cannes. As you read these lines I am probably out of the exhibition, having finished from there and enjoying some sun before I fly back to Bucharest tonight. Between you and me, half of the visitors and participants left already from Thursday night. The other half are still here, but very few come to the Palais de Festivals during Friday. Croisette boulevard, Monte Carlo, Monaco, or their flight back home capture their attention. Last night MIPIM Awards were awarded too, so there is nothing more to expect from this exhibition for this year.


Italianul, grecul, batranul din Timisoara si fugarul de etnie rroma (12.03.2010 | 1898 vizualizări)

(prima parte)


Prima Casa II: Este oare cu putinta ca Dl. Ministru Vladescu sa introduca in vocabularul pietei de imobiliare din Romania cuvantul “colaborare”? (10.03.2010 | 1917 vizualizări)

Saptamana aceasta se lanseaza oficial “Prima Casa II”. In vreme ce sumele garantate sunt cunoscute si toata lumea si-a concentrat atentia asupra lor, atentia mea a fost captata de un alt parametru al noului program: Ministerul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a anuntat ca va fi introdus un nou nivel de garantie daca sapte sau mai multe persoane se vor asocia pentru a dezvolta ceva impreuna. Am crezut ca nu am citit bine: “Asociere”? “Impreuna”? Exista cuvintele acestea in vocabularul romanesc (si grecesc) mai ales cel din domeniul imobiliar? Nu pana in acest moment.


Apartamente noi cu 2 camere la 30.000 de euro? Pericol pentru tara si toti cetatenii ei (04.03.2010 | 2002 vizualizări)

Am scris mult despre piata rezidentiala in ultima perioada. Pe langa aceasta, port discutii cu zecile de prieteni romani pe care ii am care imi impartasesc si opiniile lor. Dar cand www.hotnews.ro a publicat un articol scris de mine lunea aceasta (http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-6977550-inseamna-vinzi-ieftin-apartamentele-anl-pietele-din-sua-anglia-spun-urma.htm) mi-am dat seama ca ce am observat eu pe parcursul activitatilor si intalnirilor mele zilnice este ceva raspandit la unel nivel mare in societate, cel mai probabil in majoritatea ei.


2010 asemanator lui 2009: Lipsit de activitate, ca de obicei (…si multi continua sa viseze) (03.03.2010 | 2045 vizualizări)

A doua luna a anului tocmai s-a incheiat si avem o prima imagine de ansamblu asupra primelor doua. Se pot deja observa semnele pe care anul a inceput sa le lase, avand in vedere ca inainteaza vertiginos. Sa trecem in revista impreuna ce am experimentat in aceste prime 60 de zile ale lui 2010, in principal pe piata imobiliara romaneasca:


Sfaturi la cumpararea apartamentelor noi: 3. Care ar trebui sa fie criteriile in alegerea unui apartament? (02.03.2010 | 3275 vizualizări)

Partea a 2 a


Sfaturi la cumpararea apartamentelor noi: 3. Care ar trebui sa fie criteriile in alegerea unui apartament? (01.03.2010 | 3358 vizualizări)

Investitia intr-un apartament nou este unul dintre cele mai importante momente in viata economica a fiecaruia dintre noi. Statisticile arata ca de obicei cumparam intre 1 si 3 locuinte pe parcursul vietii, astfel ca fiecare greseala conteaza. Sentimentul de a detine propria casa este profound inradacinat in ADN-ul tuturor romanilor (ca si al grecilor de altfel). Astfel ca, mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre noi va fi tentat sa ia in considerare aceasta optiune. Multi considera ca o data ce au banii sau posibilitatea sa ia un imprumut ar trebui sa se grabeasca sa cumpere o propietate. Dar nu este atat de usor. O proprietate nepotrivita ar putea deveni o bomba in viata cuiva, distrugandu-i planurile pentru urmatorii 10 ani. Ce ar trebui sa luati in considerare inainte de a va alege “casa de vis”?


Dl. “GatDeAur”, un “Bentley” fals si o fabrica pe dealul lui Dracula (26.02.2010 | 1943 vizualizări)

“Un alt client care sa cumpere o proprietate industriala importanta? Ce s-a intmaplat?” Ma aflu in Romania din 2004 si au fost perioade care durau si luni cand nu aveam nicio cerere pentru proiecte industriale importante in afara Bucurestiului. Si in acel moment aveam doua! Colegele mele se pregateau sa ma omoare avand in vedere ca hartiile primite de la proprietari erau… niste porcarii. Aveam de facut multa munca in plus inainte de a ne putea decide daca o proprietate era potrivita pentru ceea ce cautam. “Domnule Ilias, iti place sa iti complici viata” mi-a spus una dintre ele. “Nu numai pe-a mea, cand trebuie sa lucram pentru clientii nostrii, ci si pe a voastra” i-am confirmat…


Ce inseamna sa vinzi ieftin apartamentele ANL: pietele Americana si Engleza ne spun ce va urma (25.02.2010 | 2391 vizualizări)

Cu numai cateva zile in urma, Guvernul Roman a anuntat luarea unei noi masuri in privinta ANL, Compania Nationala care se ocupa de dezvoltarea “Locuintelor Sociale”. Sunt aproximativ 20.000 de apartamente la preturi reduse pentru toata lumea in toata tara, care au fost construite in ultimii ani. Chiriasii acestor apartamente platesc o chirie foarte mica Statului, acum avand dreptul sa cumpere apartamentul pe care il ocupa. Prin urmare, un stoc major de proprietati isi va face intrarea pe piata. Este bine sau nu?


“Cine este George Soros? Gata cu criza! A luat sfarsit” (24.02.2010 | 2040 vizualizări)

Cine este George Soros? Ce stie el despre criza? Uitati de George Soros, Nouriel Roubini si de toti ceilalti “guru” din domeniul economic la nivel mondial. Lasati-i sa anunte ca vor urma zile grele, ca preturile vor fi blocate ani la rand si ca un al doilea val al crizei ne va prinde din urma. Pur si simplu nu stiu cum stau lucrurile. « Daca acestia nu stiu… atunci cine stie?” s-ar putea intreba unii. Dar este simplu… sunt mii de proprietari aici in Romania care stiu mai mule despre piata si potentialul acesteia decat toti expertii internationali si locali.


Sfaturi in cumpararea de aprtamente noi: 2. Cum sa abordam relatia cu bancile si costurile lor ascunse (22.02.2010 | 1908 vizualizări)

Investitia intr-un apartament nou este unul dintre cele mai importante momente in viata economica a fiecaruia dintre noi. Statisticile arata ca de obicei cumparam intre 1 si 3 locuinte pe parcursul vietii, astfel ca fiecare greseala conteaza. Cand piata era pe un trend ascendent, problema celor care achizitionau era sa gaseasca proprietatea potrivita la un pret corect.


Biata Grecie – greci bogati si Romania este urmatoarea… partea a 2 a (19.02.2010 | 2302 vizualizări)

(partea a 2-a, pentru prima parte va rog sa accesati www.realinromania-blog.com) “Cum construiesc” / “Cum gestionez banii de la Uniunea Europeana” / “Cum respect banii Statului” / “Cum investesc in economia reala” / “Cum inteleg productia agricola” / “Ce vreau de la straini”


Poor Greece – Rich Greeks and Romania follows… part 2 (19.02.2010 | 2086 vizualizări)

(part 2, for part 1 please access www.realinromania-blog.com) “How I build” / “How I deal with money from European Union” / “How I respect the State’s money” / “How I invest into real economy” / “How I understand the agricultural production” / “What I want from the foreigners”


Biata Grecie – greci bogati si Romania este urmatoarea… (18.02.2010 | 2131 vizualizări)

(prima parte) De ce a sfarsit Grecia asa? Astazi putem citi cu totii despre problemele economice ale Greciei. In fiecare zi, canalele media de top ale lumii au subiecte despre “tragedia greaca”, prezentand o tara in prag de faliment, indoindu-se de bunele intentii ale noului Guvern, care abordeaza problema doar la suprafata. Acceasi suprafata care “era in regula” pe parcursul anilor precedenti, in vreme ce tara se indrepta cu repeziciune spre epava care este astazi. Haideti sa incercam sa identificam realitatea care se ascunde sub aceasta fatada, pastrand mereu in minte faptul ca grecii si romanii se aseamana in proportie de 80% (dupa parerea mea). Si daca tragedia greaca nu trezeste Romania, intr-un deceniu (si nu in 3 ca in Grecia) situatia de aici va fi mult asemanatoare…


Poor Greece – Rich Greeks and Romania follows… (18.02.2010 | 2057 vizualizări)

(part 1) Why Greece ended like this? Today we all read the problems of Greek economy. The World’s top media cover the “Greek tragedy” every single day, presenting a country which is ready to bankrupt, doubting for the good intentions of the new Government, approaching the problem just by touching its surface. The same surface that “looked ok” during the previous years, while the country was heading fast to today’s wreck. Let us try to identify the reality under the surface, always keeping in mind that Greeks and Romanians are 80% alike (in my opinion). And if Greece’s tragedy does not wake up Romania, in one decade (instead of the Greek three) the situation here will become similar…


Preturile cerute NU sunt cele reale! Puteti sa intelegeti o data pentru totdeauna? (17.02.2010 | 2889 vizualizări)

Se pare ca articolul meu de ieri a generat reactii de manie. Multi dintre voi s-au suparat pentru ca am prezentat situatia asa cum este ea (si cand nu au argumente unii gasesc ca cea mai simpla modalitate de a-mi raspunde este prin a face atacuri la adresa Greciei! Ce dulce…). Multi altii considera ca nu am atins cel mai de jos nivel inca, avand in vedere ca sunt inca multi proprietari care cer preturi nebunesti. Si in final, au fost suficienti proprietari care m-au injurat pentru ca nu am anuntat ca preturile vor exploda din nou.


Looks like we reached it, welcome to the “rock bottom” (16.02.2010 | 2021 vizualizări)

During the period 2004 – 2007, we could observe prices rising on every day of every week. During this “race” a friend of mine used to call me every month. After the usual pleasantries, his only real question would eventually emerge: “So, Mr Romanian... do you people still climb over there?” He was referring to the prices… “Where are you now? At what height?” Being Greek, and coming from Katerini which is very close to (the famous) mountain of Olympus , my replies were always describing landmarks of the mountain. In the beginning I was talking about the roots, then I went up and up… it was 2008 when I told him that we reached Mytikas top, the highest level of Greece , 2.918 metres.


Evenimente

Acest Membru nu a organizat sau participat încă la un eveniment.

Recomandări

Acest Membru nu are încă recomandări