Emil Valeanu

Emil Valeanu

Auditor energetic, RTE, expert tehnic Argisol RO

Bv Invest

Emil Valeanu

Auditor energetic, RTE, expert tehnic Argisol RO

Cluj Napoca Romania

Specializări: Auditor Energetic
Telefon: +40 740258164 +40 264321016

Despre Emil Valeanu

Sunt inginer constructor cu o vasta experienta in special in domeniu rezidential. Fiind structurist batran, am avut privilegiul sa prind toate tehnologiile incepand din anii 70: glisari, cofraje metalice plan universale, structuri mixte - monolit /prefabricat, panou mare tipizat, bazine de apa de cate 10.000 mc, statii de epurare, poligoane de prefabricate etc. Cutremurul din 77 m-a specializat ca structurist, dar am si finisat multe ,multe unitati de locuit.
Sunt casatorit, am doi baieti super din care unul mi-a calcat pe urme,celalat desii a terminat Mamagement-ul, dupa o experienta de 2 ani in SUA, si-a deschis propriul restaurant si se descurca de minune.
Sotia mea este medic de familie - o jumatate complementara fantastica, care vegheaza cu ochi de vultur asupra starii noastre de sanatate si la unitatea familiei
Fiind un tip curios din fire, am citit foarte mult la viata mea. In ultimii zece ani - din lipsa de timp - m-am specializat sa zic asa pe colectia ,, Cheia succesului - cap de lista fiind Robert KIYOSAKI - si ,, OSHO ,,.
Am avut si succese si insuccese in aceasta viata, ca tot omul. In 2005 m-am lasat de executie si am jurat ca pe munca si banii mei nimeni nu v-a mai sta in casa lui. Am avut norocul si privilegiul sa ,, ma indragostesc de sistemul Argisol ,, am fost cooptat in staful tehnic al acestui produs deosebit si la ora actuala in calitate de expert tehnic Argisol pe Romania ma lupt cu mentalitatea atipica a romanului de a implementa acest sistem pe piata imobiliara din tara. Intre timp m-am specializat si ca RTE si ca Auditor Energetic si astept ca madam Udrea - impinsa de la spate de UE - sa dea startul la Certificarile Energetice. Cu aceasta ocazie ma astept ca ceea ce este evident pentru mine - avantajele oferite de sistemul Argisol - sa devina evident si pentru bunul simt al romanului. De la guvernanti nu ma mai astept la nimic - incompetenta, lipsa de raspundere si viziune - nu poate genera nimic. Problema este ca ne afecteaza la toti calitatea vietii si viitorul in mod ireversibil.

Educaţie / pregătire

                MEMORIU DE ACTIVITATE.
 
 
-         CATEGORIA SI SPECIALITATEA :
o       Auditor energetic pentru cladiri gradul I ( AE I )
 
-         SPECIALITATEA :
o       Constructii ( C )
 
 
-         DATE PERSONALE:
o       nume: Valeanu
o       prenume : Emil Octavian Francisc
o       data si locul nasterii: 25.03.1950, municipiul Satu-Mare
o       cetatenie : roman
 
-         EDUCATIE si CURSURI DE INSTRUIRE:
 
o       1969 – 1971 : Facultatea de Constructii Timisoara
o       1971 – 1974 : Facultatea de Constructii Cluj
o       03.02.2005   : Atestat RTE – Constructii civile si ind.
o       07.02.2007   : Certificat de absolvire – Audit Energetic-
                                Constructii gradul I
        02.12.2009    : Atestat Auditor Energetic  VB nr: 1043/2009
        01.01.2011    : Reprezentanta ARGISOL pe ROMANIA  

       
-         SITUATIA PROFESIONALA ACTUALA :
o       Profesia : inginer constructor
o       Vechime in munca : 35 ani
o        Functia :
§        Licentiat distributie-executie pe sistem Argisol pe judet Cluj
§        Expert tehnic Argisol pe Romania
o       Vechimea in functie : 5 ani
o       Responsabilitati :
§        Implementarea sistemului Argisol pe piata imobiliara din Romania prin contactarea investitorilor, dezvoltatorilor activi pe piata.
§        Participare la expozitii, forumuri studentesti, prezentari UAR, prezentari licentiati judeteni
§        Implementarea sistemului Argisol la nivel de proiectanti, arhitecti, birouri de proiectare din Romania
§        Preluare de proiecte – persoane fizice sau juridice – calculatii valorice, estimari valorice la  ,, rosu,, sau la ,, cheie,,, legatura cu proiectantul acestuia si scolarizarea lui, incheiere contract
§        Scolarizarea personalului tehnic si muncitor al constructorului privind executia structurilor de rezistenta in sistem Argisol.
§        Verificarea postscolarizare a constructorilor privind modul de executie in sistem Argisol si acordarea sau nu a dreptului de turnare pentru elementele verificate.
§        Rezolvarea diverselor probleme legate de proiectare, executie a licentiatilor din teritoriu si elaborarea schemelor statice de calcul material Argisol pentru diverse proiecte

 
 
 
 

Repere profesionale / experienţă

EXPERIENTA PROFESIONALA :
 
        1974.08.02 – IJCM Alba Iulia - angajat prin repartitie ca inginer stagiar – an I – sef Poligon Panouri Mari : punerea in functiune a poligonului , producerea si executia primelor 100 de apartamente in acest sistem.
        1975.09.22 – incorporat ca elev la scoala de ofiteri Bacau
        1976.03.12 – TCC Cluj Napoca – santier 5 – maistru de santier : glisarea ultimelor 10 structuri de blocuri P+10 E si pornirea realizarii de`structuri in cofraje metalice plan universale.
        1977. 03.24 – TCC Cluj Napoca – santier Bucuresti – reconstructia capitalei dupa cutremur, prin realizarea unui bloc de 525 de garsoniere confort 1 in cartierul Titan
        1978 – 1980 – TCC santier 1 – maistru de santier : executarea structurilor de rezistenta si a finisajelor aferente la blocuri inalte din cartierul Marasti.
        1980 – 1981 – TCC santier 1 – sef lot grad 4 – pornirea si executarea a 625 de apartamente P+4E – panouri mari in cartierul Gheorgheni 4 – Pata.
        1982 – 1983 – TCC santier 6 – sef lot grad 2 : finalizarea blocuri turn P+10 E cartier Grigorescu si a investitiilor de la ITIM Cluj
        1983 – 1984 – TCC santier 2 Turda – inginer sef cu lucrari de executie in Turda, C. Turzii, Moldovenesti, Viisoara, Iara cu lucrari de structura si finisaj blocuri panouri mari, statii de epurare, statii de biogaz, rezervoare de apa de 10.000 mc
        1984 – 1989 – TCC santier 2 Turda – adjunct sef brigada – sef baza de productie si poligoane de panouri mari si prefabricate mici, cofraje, armaturi , SUT, etc
        1990 – 1992 – SC,, TITAN ,, Turda SA ( fost Santier 2 TCC CLUJ ) – director general cu lucrari in Turda, Cturzii, etc
        1993 – 1994 – SC,, Cofetaria Ioan Calugar,, SRL – director de investitii.
        1994 – 1997 – SC,, PACT,, SRL  asociat si administrator – executie case si vile la cheie
        1997 – 2003 – SC ,, BADIIAN ,, SRL – societate Germano- Romana -  director tehnic : lucrari de investitii proprii, reparatii capitale la USAMV Cluj, executie Agentii Banca Transilvania din Cluj, Sebes, C Turzii etc.
        2003 – 2005 – SC,, PACT ,, SRL – asociat si administrator – executie case si vile ca cheie, reparatii capitale etc
        2005 – 2006 – SC,, ARGIS CONSTRUCT ,,SRL – asociat si administrator : executie case, vile, reparatii capitale etc
        2005 – 2009 – SC,, BV INVEST,, SRL – asociat unic si administrator : LICEENTIAT de distributie-executie Argisol pe judet Cluj si EXPERT TEHNIC ARGISOL pe Romania.
Incepand cu 01.01.2011 sunt promovat ca REPREZENTANTA ARGISOL ROMANIA si imi impun ca scop : Implementarea sistemului Argisol pe piata imobiliara din ROMANIA, ca PRODUS STRATEGIC.                                  Lucrari relevante executate in sistem Argisol :
 
o       hotel : S+P+2 E – Cluj Napoca
o       sedii firme : S+P+1E – Cluj Napoca, Simeria, Sibiu
o       depozite farmaceutice : P ( 600mp) – Sibiu
o       hale de productie : P ( 800 mp) Sibiu
o       reprezentanta FORD : S+P+1 E – Bucuresti
o       sediu vama : P+1E – Sighetul Marmatiei
o       reprezentanta ACR – P+1E – Simeria
o       proiect pilot – blocuri ANL : P+1E+M – Alba, Constanta, Covasna = 60 apartamente
o       Camine culturale : P ( 400 mp) Uroi, jud Hunedoara
o       Case si vile particulare in judetele : Maramures, Zalau, Alba, Cluj, Sibiu, Brasov, Prahova, Ilfov, Bucuresti, Constanta, Hunedoara, Bihor, Satu Mare,                   
 
 
 
 
Ing Valeanu Emil                            23.07.2009.
 
 
 
 

Emil Valeanu are nevoie de...

1. - colaboratori sau parteneri pentru implementarea pe piata imobiliara din tara a sistemului Argisol - ca sistem strategic de executie conform cu legea 372/2005 si toate directivele UE in vigoare deja inclusiv pespectiva anului 2020.
2. - colaboratori sau parteneri in activitatea de Audit si Certificare Energetica
3. - colaboratori sau parteneri in constientizarea rolului si a atributiilor pe care le au institutiile acreditate ale statului - primarii, consilii judetene, Inspectia de stat in constructii, MDRL - privind introducerea obligatorie a ,, Pasaportului Energetic,, pentru toate investitiile noi - particulare sau de stat - si expertizarea proiectelor si a executiei in cazul reabilitarii lucrarilor vechi conform OG 18/2009.
4. - parteneri de discutii, solutii si interventii diverse pentru a oprii definitiv ,, prostitutia calitativa si morala ,, in domeniul imobiliar. 

Articole

DE CE EI POT SI ... NOI NU ???? (16.04.2012 | 3554 vizualizări)

Mare parte a statelor UE au o strategie globala pana in 2020 - extinsa deja la perspectivele anului 2050, in timp ce noi inca bajbaim la aplicarea sau nu a legii 372/2005.


Argisol Produs Strategic (15.06.2011 | 3838 vizualizări)

Exista un produs, exista un sistem, exista o nevoie, exista un trend, exista o firma , exista multe avantaje - toate recomanda implementarea Argisol-ului ca sistem strategic. Exista necunoastere, exista indolenta, exista lipsa de responsabilitate, poate chiar... rea vointa , dar.... nevoia, avantajele si calitatea vor implementa sistemul, ca sistem strategic.


Impozitul Energetic (18.01.2011 | 2379 vizualizări)

De la a sugera nerespectarea legii, la a fugii de raspunderea implicita a propriei meserii, de la incercarea de a eluda esenta legii prin ,,recomandari ale breslei,, si pana la a analiza consecintele neaplicarii acesteia in chiar esenta ei de catre cei abilitati, sunt framantarile caracteristice ale unui aparat nehotarat, incompetent, nevolnic, devorat de propriile slabiciuni si prejudecati.


Prima Casa 3: intre dorinta CIS (Consiliu Investitori Straini) si realitatea romaneasca (13.10.2010 | 2168 vizualizări)

Prima Casa 3 - imaginata, dorita de CIS si prezentata ca un posibil factor de revigorare a pietei imobiliare din Romania - este de fapt o petarda, o fumigena a carei fum incearca sa ascunda adevarata intentie a ,,bancilor mama straine,, sa arunce cu bani, dupa statul Roman in ideea ca poate, poate il executa - ca sa mai recupereze din neperformantele de la populatie.


De ce piata imobiliara va continua sa scada si in 2011 (04.10.2010 | 5566 vizualizări)

Cauza acestei scaderi nu este numai criza economica internationala, lipsa de creditare a bancilor, fuga investitorilor speculativi in alte zone, ci in primul rand problemele noastre de structura economica, de mentalitate colectiva, si de totala incompetenta politico-economica.


DOCUMENT FINAL - Sugestii privind modificarea legii 372-2005 (09.05.2010 | 3180 vizualizări)

Documentul final - PREAMBUL si NOTE DE FUNDAMENTARE - invita pe toti Auditorii Energetici sa participe la aceasta actiune de modelare si adaptare a legii, la cerintele noi ale Directivelor Europene


Argisol - analiza comparativa beton, pompa beton, armaturi, transport (04.05.2010 | 3773 vizualizări)

Studiind ,, ANALIZA COMPARATIVA ,, rezulta alte avantaje nete ale sistemului Argisol


ARGISOL - Avantaje pentru constructor (04.05.2010 | 3201 vizualizări)

Sistemul de executie Argisol asigura avantaje certe pentru toti utilizatorii lui - investitori, dezvoltatori, arhitecti, proiectanti, constructori - si bineinteles utilizatorului final care cumuleaza avantajele tuturor si se bucura de clasa energetica ,, A ,, in exploatare. Aceste avantaje rezida din : produs, conceptie si sistem.


ARGISOL - Avantaje pentru beneficiar (21.04.2010 | 2617 vizualizări)

Avantajul beneficiarului care isi executa investitia este ca la pret de caramida, realizeaza o investitie de clasa energetica ,, A ,, in jumatate de timp si cu un sfert de oameni


Sugestii privind modificarea legii 372/2005 privind Certificarea Energetica si Auditul (15.04.2010 | 3642 vizualizări)

Intentia este de a genera o lista de sugestii si modificari ale legii si a normelor metodologice - semnate si insusite de un numar cat mai mare de Auditori Energetici - pentru MDRL care lucreaza astazi la aceste modificari. Rog - pe cei care doresc sa se implice - seriozitate, incadre in timp ( pentru ca sugestiile sa ajunga la minister in timp util, pentru a putea fi luate in sonsiderare) si interventii in special pe partea de instalatii, eu fiind constructor.


ARGISOL - eliminarea puntilor termice (09.04.2010 | 3168 vizualizări)

Sistemul de executie Argisol elimina prin conceptie, sortotipodimensiuni si mod de alcatuire posibilitatea de aparitie a puntilor termice, fenomen nociv si greu de combatut in cazul executiei in sistem clasic


ARGISOL - ambient interior si ventilatie (09.04.2010 | 2495 vizualizări)

Sistemul de executie Argisol ofera un ambient interior placut, confortabil si nu necesita sisteme speciale de ventilatie. Aerisirea obisnuita rezolva cu succes schimbul necesar de aer.


ARGISOL - reducerea emisiilor poluante de dioxid de carbon (08.04.2010 | 2847 vizualizări)

Construind in sistem Argisol se reduce emisia de dioxid de carbon cu aproximativ 1 tona / unitate de locuit / an, raportat la o unitate executata in sistem clasic, de clasa energetica ,, B ,,


ARGISOL - costuri de intretinere energetica (08.04.2010 | 2187 vizualizări)

Construind in sistem ARGISOL realizati o economie minima de 0,7 mc gaz/ mp util / luna raportat la o constructie clasica de clasa energetica ,, B ,,


Argisol - cresterea capacitatii portante (22.03.2010 | 2144 vizualizări)

Hidratarea completa a granulelor de ciment in procesul de realizare a marcii, fara masuri speciale de protectie, genereaza betoane compacte, continue cu capacitati portante marite.


ARGISOL - comportare la actiuni seimice (22.03.2010 | 2097 vizualizări)

Comportarea buna la seism se datoreaza in special faptului ca este o structura monolita de diafragme si plansee cu nervuri dese, generand cutii spatiale foarte greu deformabile, capabile sa preia solicitari dinamice deosebite


ARGISOL - si fenomenul de condens (17.03.2010 | 3974 vizualizări)

In sistemul Argisol - in comparatie cu sistemul de exectie clasic - fenomenul de condens nu se produce. Experienta de 40 de ani a producatorului confirma lipsa acestui fenomen in miile de investitii facute in sistem.


ARGISOL - tehnologie strategica in domeniul imobiliar (15.03.2010 | 3953 vizualizări)

Tehnologie strategica - la pret de sistem clasic, in jumatate de timp, cu un sfert de oameni, iarna si vara, organizare de santier minima, costuri de executie si exploatare reduse cu 70%, realizeaza investitii de clasa energetica,, A,, conforme cu legea 372/2005, OUG 18/2009, si directivele UE in vigoare.


Evenimente

Specializare energie geotermala (4 octombrie 2010 09:00)

Participant


Recomandări

Acest Membru nu are încă recomandări