Cerna Mladin

Cerna Mladin

profesor/auditor

Cerna Mladin

profesor/auditor

Bucuresti Romania

Despre Cerna Mladin

Profesor universitar dr. ing. la catedra de Termotehnica, Masini Termice si Instalatii Frigorifice, Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica, Universitatea POLITEHNICA Bucuresti.

Presedinte al Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri
www.aaec.ro

Articole

Unde gresesc notarii in privinta legii 372/2005 (10.01.2011 | 3769 vizualizări)

Legea nr. 372/2005 nu este o simpla lege interna, ci un act de transpunere a unei directive europene, din analiza careia se desprinde concluzia ca se urmareste protejarea unui interes general, de ordine publica, cu efecte pe termen mediu si lung. Nerespectarea ei trebuie sanctionata obligatoriu cu nulitatea absoluta a tranzactiilor imobiliare efectuate inafara textului legii, adica fara solicitarea obligatorie a certificatului de performanta energetica a imobilului in cauza.


Pozitia Asociatiei Auditorilor Energetici fata de Hotararea nr. 335/2010 a UNNPR (09.01.2011 | 3154 vizualizări)

AAEC nu considera ca UNNPR poate obstructiona aplicarea unei legi care transpune o directiva europeana, pentru ca nu este vorba doar de interesul individual al cetateanului (client in cazul unei tranzactii imobiliare), ci de un interes colectiv derivat din necesitatea protejarii mediului si a resurselor limitate de combustibil fosil. Certificatul de performanta energetica solicitat in cazul tranzactiilor imobiliare este unul din instrumentele impuse de legislatia europeana si nationala tocmai pentru a motiva actiuni in scopul realizarii acestui deziderat colectiv.


Evenimente

Organizator


Recomandări

Acest Membru nu are încă recomandări