• Contract de Inchiriere
  Contractul de Inchiriere este folosit in cazul inchirierii imobilelor cu destinatie rezidentiala sau comerciala. Contractul se incheie in forma scrisa, nefiind necesara autentificarea sa in fata notarului. Partile contractului sunt Locatorul (cel care inchiriaza imobilul) si Locatar (persoana careia i se inchiriaza respectivul imobil). In obligatia Locatorului intra inscrierea Contractul de inchiriere in termen de 15 zile de la data incheierii la administratia financiara pentru a fi luat in evidenta fiscala.
 • Contract de Inchiriere: Anexa Inventar
  Prezenta Anexa se incheie odata cu Contractul de Inchiriere, intre Locator si Locatar. In cadrul Contractului de Inchiriere se face referire la Inventar, ca fiind lista bunurile mobile aflate în spatiu la data incheierii contractului si predarii imobilului spre inchiriere.
 • Contract de Inchiriere: Anexa Modificare Chirie
  Prezenta Anexa se incheie ulterior semnarii Contractului de Inchiriere intre Locator si Locatar. Prin semnarea acesteia partile accepta noile conditii de plata a chiriei, conform modificarilor aduse la Contractul initial si specificate in Anexa.
 • Contract de Inchiriere: Anexa Prelungire
  Prezenta Anexa se incheie ulterior semnarii Contractului de Inchiriere intre Locator si Locatar. Prin semnarea acesteia partile prelungesc perioada de valabilitate a Contractului de Inchiriere, conform noilor termene specificate in Anexa.
 • Contract de Inchiriere: Proces Verbal pentru Predare Spatiu
  Prezenta Anexa se incheie odata cu Contractul de Inchiriere, intre Locator si Locatar. In cadrul Contractului de Inchiriere se face referire la Procesul Verbal de Predare-Primire (Predare Spatiu), ca fiind documentul care marcheaza momentul darii in folosinta a spatiul impreuna cu bunurile mobile aflate in spatiu.
 • Contract de Inchiriere: Proces Verbal pentru Restituire Spatiu
  Prezenta Anexa se incheie la finalizarea Contractului de Inchiriere, intre Locator si Locatar. Procesul Verbal de Predare-Primire(Restituire Spatiu) este documentul in baza caruia se vor restitui Locatorului de catre Locatar spatiul impreuna bunurile mobile aflate in spatiu.
 • Precontract Vanzare-Cumparare Imobil
  Precontractul de Vanzare-Cumparare este folosit in cazul intentiei de cumparare, respectiv vanzare, a unui imobil cu destinatie rezidentiala, comerciala sau teren. Partile Precontractului sunt Promitentul Vanzator si Promitentul Cumparator. Contractul se incheie in forma scrisa, fiind necesara autentificarea sa in fata notarului.
 • Precontract Vanzare-Cumparare Imobil: Anexa Acord Reziliere
  Prezenta Anexa la Precontractul de Vanzare-Cumparare se incheie intre Promitentul Vanzator si Promitentul Cumparator si contine obligatiile celor doua parti ca urmare a rezilierii Precontractului de Vanzare-Cumparare.
 • Precontract Vanzare-Cumparare Imobil: Anexa Revocare si Returnare Avans
  Prezenta Anexa la Precontractul de Vanzare-Cumparare se incheie intre Promitentul Vanzator si Promitentul Cumparator si contine acordul partilor de revocare a Precontractului de Vanzare-Cumparare ca urmare a neacceptarii neconditionate a starii proprietatii de catre Promitentul Cumparator, cf. clauzei “Inspectii Profesionale” din Precontract.
 • Precontract Vanzare-Cumparare Imobil: Contraoferta Cumparator
  Prezenta Anexa la Precontractul de Vanzare-Cumparare se incheie intre Promitentul Vanzator si Promitentul Cumparator si contine o contraoferta a Promitentului Cumparator privind conditiile de cumparare a proprietatii si raspunsul Promitentului Vanzator prinvind acceptarea sau nu a conditiilor propuse.
 • Precontract Vanzare-Cumparare Imobil: Contraoferta Proprietar
  Prezenta Anexa la Precontractul de Vanzare-Cumparare se incheie intre Promitentul Vanzator si Promitentul Cumparator si contine o contraoferta a Promitentului Vanzator privind conditiile de cumparare a proprietatii si raspunsul Promitentului Cumparator prinvind acceptarea sau nu a conditiilor propuse.

Despre Biblioteca de Contracte

Contractele și formularele au fost dezvoltate în cadrul sistemului MLS și perfecționate de-a lungul ultimilor cinci ani în baza experienței noastre cu:

 • dezvoltatorii și agenții imobiliari care colaborează la tranzacții in sistemele SellWell și FairPlay
 • ANPC cu care am colaborat la crearea unui ghid de aplicare a OUG 174/2008
 • ASRO unde am participat la Comitetul Tehnic pentru dezvoltarea standardului pentru servicii imobiliare SR EN 15733:2010
 • Trei cabinete de avocați care ne ajuta constant să perfecționăm documentele

Contractele și formularele tipizate RoREN sunt singurele astfel de contracte standardizate și certificate de ANPC conform OG 21/1992 și OUG 174/2008. Certificarea se poate consulta mai jos: