Skip Navigation LinksPrima pagină»Evenimente»Specializare energie geotermala
Dr. Ing. Radu Polizu

Dr. Ing. Radu Polizu

auditor energetic gr1 C+I


Specializare energie geotermala


Cursuri organizate la Bucuresti sub auspicile programului european GEOTRAINET pentru specializarea pompe de caldura cu sursa termica pamantul.


Organizat de Dr. Ing. Radu Polizu în categoria Workshop

Unde? GeoExchange Romania

Când? 4 octombrie 2010 09:00

Cost: 0,00 RON


Publicat la 09.06.2010 | 4120 vizualizări

 

25

locuri libere

gratuit RON

Pentru a participa la acest eveniment trebuie să confirmi (RSVP).

Ai cont? Intră în cont pentru a confirma. Nu ai cont? Înregistrează-te (gratuit).


Detalii Eveniment

Cladirile “Aproape zero energie” ( Nearly zero energy building ) introduse ca tinta principala prin Directiva europeana 2010/91 RECAST/CE in sarcina statelor membre, nu pot fi realizate decat daca instalatiile acestora folosesc, intr-o proportie covarsitoare, sursele regenerabile de energie si pompele de caldura.

In Directiva europeana 2009/28/CE privind promovarea utilizarii energiei din surse regenerabile sunt precizate urmatoarele :
  • Art. 14 (3) Statele membre vor asigura, pana la 31 decembrie 2012, scheme de calificare pentru INSTALATORII de sisteme geotermice si pompe de caldura, pentru sisteme fotovoltaice solare si termice solare precum si pentru sisteme bioenergetice. 
  • Art. 14 (4) Statele membre vor face disponibila lista instalatorilor calificati sau certificati in conformitate cu dispozitiile mentionate la aliniatul (3).
Primul curs de precalificare pentru proiectanti si pentru executanti, organizat sub auspiciul programului european GEOTRAINET pe tema energiei geotermale si a pompelor de caldura are loc la Bucuresti in perioada 4 ÷ 5 octombrie 2010. Pentru detalii consultati www.geoexchange.ro ( Societatea Romana Geoexchange SRG – partener in proiectul GEOTRAINET – care urmeaza a selecta participantii pe baza unor criterii de eligibilitate cum sunt: experienta in domeniu si implicarea in realizarea de proiecte in Romania ). Curricula utilizata este acreditata de catre European Geothermal Energy Council (  www.geotrainet.eu ).

Cursul nu este unul de initiere, ci un curs preliminar certificarii in domeniul HVAC GSHP1. Cursul este finantat de IEE – ALTENER prin Proiectul GEOTRAINET2;numarul de locuri fiind limitat, admiterea se va face in ordinea primirii cererilor si in masura indeplinirii criteriilor de eligibilitate: experienta in domeniu si implicare in realizarea de proiecte HVAC GSHP.

Membri care participă la acest eveniment (5)

Felicia Nitu

Felicia Nitu

Architect

Radu Ludovic Dolinski

Radu Ludovic DOLINSKI

Inginer Proiectare HVAC / Auditor Energetic gr. 1

Emil Valeanu

emil valeanu

Auditor energetic, RTE, expert tehnic Argisol RO

BV INVEST

Eugen-Gabriel Tomescu

Eugen-Gabriel Tomescu

arhitect

GTO

Mihail Stefanescu

mihail stefanescu

manager proiect


Discuţii şi clarificări pe tema evenimentului

Sorin - Gabriel Mageanu expert evaluator ANEVAR EPI si EBM | 9 iunie 2010 13:30

Sunt inginer mecanic, specialitatea TCM. Am absolvit recent cursurile de audit pentru certificarea performantelor energetice pentru cladiri, dar nu am dat inca examenul la MDRT. La acest curs de audit energetic s-a pus accent pe utilizarea pompelor de caldura precum si a altor surse de energie alternativa. Ma pot inscrie la acest curs?

Felicia Nitu

Felicia Nitu Architect | 9 iunie 2010 14:40

Excelenta initiativa! Recomand acest curs si arhitectiilor pentru a intelege caile alternative de producere a energiei/caldurii. Aceste cai ii vor ajuta pe clientii nostrii atat sa construiasca case care nu au access la o infrastructura (vezi terenurile inafara Bucurestiului) cat si sa economiseasca bani in timp. In general, clientii care vad un arhitect caruia ii pasa de buzunarul lor devin mult mai deschisi catre alte propuneri inovative din cadrul proiectului. Pe de alta parte, e important ca atunci cand incepem o colaborare cu proiectantii si executantii de instalatii (geotermale) sa stim ce sa le cerem. Felicitari pentru organizarea acestui curs! 

Emil Valeanu

emil valeanu Auditor energetic, RTE, expert tehnic Argisol RO | 9 iunie 2010 15:19

Idea este excelenta si binevenita pentru mai multe motive si anume:
1. - In primul rand invatam si aprofundam noi personal, lucruri noi care vor devenii esentiale in aceasta lume globalizata, in vesnica goana dupa o energie tot mai scumpa si tot mai putina.
2. - prin informatiile noi dobandite, vom devenii probabil formatorii de opinie pentru proiectanti, constructori si beneficiari in probleme de tratare a energiei: producere si consum in lumina noilor directive UE aprobate in mai 2010.
3. - probabil noi - sau cei mai tineri ca mine - vor contribui la elaborarea legislatiei nationale armonizate la nivel global UE, privind includerea surselor regenerabile - tehnologii sau echipamente - la Certificarile de Performanta Energetica a viitoarelor investitii.
Si nu in ultimul rand la implementarea ideii de energie verde, curata, fara noxe, care care sa reduca efectele tot mai devastatoare a incalzirii globale si care sa te recompenseze prin acele ,, certificate albe ,,.
Doresc sa ma inscriu la aceste cursuri de pregatire profesionala. Cu stima ing Valeanu

Felicia Nitu

Felicia Nitu Architect | 9 iunie 2010 15:42

In continuarea celor spuse de d-nul Ing. Valeanu, cred ca ar fi bine ca la astfel de cursuri sa fie invitati si consultanti pentru obtinerea de fonduri UE. Partea financiara nu e de loc de neglijat atunci cand propunem clientiilor sa adopte noi tehnologii.  

Dr. Ing. Radu Polizu

Dr. Ing. Radu Polizu auditor energetic gr1 C+I | 10 iunie 2010 09:31

I-AM scris lui Sorin si lui Felicia .Cu D-ul Valeanu as dori sa vorbesc la Buc. cu prima ocazie. Este o invitatie.Sediul SRG este la Piata 1 Mai pe strada Alex. Campeanu nr. 24(ASA Business Center)

Felicia Nitu

Felicia Nitu Architect | 10 iunie 2010 15:10

De regula Arh. conduce un proiect.Daca el este informat proiectele lui vor  fi utile ,clientii vor afla si Arh va fi recomandat .Este cazul nostru .Arhitectul va comunica clientului ca in etapa Certificatului de urbanism trebuie sa faca un STUDIU DE FEZABILITATE,cerut de L372/2005-Recast-privind utilizarea unei surse regenerabile de energie pentru alimentarea cu energie termica a Obiectivului.

Dr. Ing. Radu Polizu

Dr. Ing. Radu Polizu auditor energetic gr1 C+I | 6 iulie 2010 12:22

SORIN si EUGEN     Va rog mergeti la www.geoexchange .ro si completati cererile .Aveti sprijinul meu .

Dr. Ing. Radu Polizu

Dr. Ing. Radu Polizu auditor energetic gr1 C+I | 8 septembrie 2010 07:48

Catre:Felicia NITU;RADU LUDOVIC DOLINSKI;EMIL VALEANU;EUGEN GABRIEL TOMESCU; --AM VERIFICAT;SUNT27 CURSANTI CONFIRMATI;NUMELE VOASTRE NU SUNTPE LISTA ;INTRATI PE  WWW.GEOEXCHANGE.RO SI RETRIMITETI FORMULARUL DE INSCRIERE COMPLETAT;URGENT

Dr. Ing. Radu Polizu

Dr. Ing. Radu Polizu auditor energetic gr1 C+I | 21 septembrie 2010 07:11

PE SITE_UL www.geoexchange.ro GASITI PROGRAMA ,LOCUL si ORA  DE INCEPERE A CURSURILOR .Ne vedem acolo.

Orasteanu Luar n/a | 12 martie 2011 21:28

Cand va fi urmatorul curs?

Dr. Ing. Radu Polizu

Dr. Ing. Radu Polizu auditor energetic gr1 C+I | 14 martie 2011 10:18

D-le  Orasteanu: Mai intai trebuie sa inscriem meseria de sondor geoexchange in nomenclatorul de meserii recunoscute de Ministerul de resort .Apoi trebuie sa organizam curicula ,profesorii si baza materiala pe suport  legal de finantare .Dupa  intalnirea ce a avut loc la Bruxelles in ianuarie a.c. pe aceasta tema a rezultat ca trebuie sa asteptam realizarea unor pasi la nivelul l EU pentru a incepe apoi treaba pe plan national .Termenul dat in Directiva 2009/28/EU pentru formarea cadrului european  de recunoastere  este 31 dec. 2012.Mai mult nu stiu momentan sa va spun .Mai vorbim...

Dr. Ing. Radu Polizu

Dr. Ing. Radu Polizu auditor energetic gr1 C+I | 15 martie 2011 12:02

D-le Orasteanu:conductibilitatea termica in w/m.k are valorile:argilao.5;nisip uscat 0.4;nisip umed 1,4; pietris 0.4   ..si pot continua  dar,nu avem inca un contract de asistenta tehnica


Pentru a te implica în discuţie trebuie să intri în contul tău.

Ai cont? Intră în cont pentru a comenta. Nu ai cont? Înregistrează-te (gratuit).